Amanda Helgesson

Amanda tog sin kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm 2017. Innan dess gick hon danslinjen på Lunnevads Folkhögskola samt danslinjen på Kulturamas vuxenutbildning . Amanda är bosatt i Eksjö och jobbar som danspedagog på Kulturskolan i Eksjö men gästar oss på Dansfabriken en kväll i veckan.

”Att dansa är det bästa jag vet! I min undervisning vill jag framförallt föra vidare den glädje jag själv upplever när jag dansar. Jag tror att dans skapar kreativa, modiga och självständiga individer. För mig är dansen en skatt i livet och jag vill mer är gärna sprida den vidare till dansarna på Dansfabriken.

Amanda undervisar i

Jazz

Jazzdans är en scenisk dansform som ständigt influeras av nya trender och uttryck. Stilen har sina rötter från den afroamerikanska traditionen där rörelsekvalitéer som tyngd, isolationer, attacker, skärpa och rytmiskt fotarbete finns som bas. Det finns flera olika förgreningar inom jazzen såsom som lyrisk jazz, showjazz, jazzfunk och streetjazz. Jazzklasserna består av teknikuppvärmning, styrka, stretch och danskombinationer där vi tränar smidighet, styrka, balans, koordination och kondition.Jazzdans ses ofta i musikaler, musikvideos, scenshower och dansföreställningar. Musiken man dansar till kan vara alltifrån trumrytmer, funk, jazz, rock och blues men framför allt popmusik.  

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
Jazzdans 20+, Från 20 år, A
17:15-18:45 12 ggr. Start 16/1. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Amanda.
Från 20 år A 16/1 17:15-18:45 12 ggr Junexhuset, Huskvarna Amanda Info Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista
Dansensemble

Är du 18år+ och har flera års danserfarenhet, gillar att jobba hårt, gillar performance och vill fördjupa dina kunskaper inom dans som scenkonst?

Då är kanske våra dansensemble-grupper något för dig ! Fokus ligger på Jazz och Commercial men även en del Contemporary. Förutom DF:s dansföreställningar medverkar dessa grupper på andra uppvisningar och gig.

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
DF:s dansensemble 18+, Från 18 år, A
18:50-19:50 12 ggr. Start 16/1. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Amanda, Tuva.
Från 18 år A 16/1 18:50-19:50 12 ggr Junexhuset, Huskvarna Amanda, Tuva Info Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista