Meija Odin

Meija har studerat dans på estetiska programmet på Per Brahe gymnasiet. Hon har under sin uppväxt dansat många olika dansstilar men framförallt Balett, Jazz och Modernt. Förutom tidigare erfarenheter av undervisning på Dansfabriken har hon har varit dansledare för barn och handledare för gymnasieelever på Kulturskolan.  

”Det bästa med att vara dansledare för barn är att se deras kärlek till dans och rörelse växa fram. Att få se dem utvecklas och lyckas dansmässigt är en fantastisk känsla. Genom glädjen till dansen får man även se eleverna upptäcka ett helt nytt självförtroende och en helt ny styrka inom sig själva. Jag fokuserar mycket på att skapa en trygg miljö i danssalen där man är fri till att uttrycka sig, lära sig och framförallt ha kul.”

Meija undervisar i

Danslinjen nivå 1

Danslinjen nivå 1 är för dig som vill satsa lite extra på dansen! Vi träffas två gånger i veckan och danstilarna är främst Jazzdans, Streetjazz och Balett men även Contemporary/modern dans ingår.

Då nivån är på fortsättningsnivå behöver du ha dansat sen innan. Det krävs att du har viljan, koncentrationen och drivet då inlärningstempot är högre och koreografierna svårare. Du blir en del av ett sammansvetsat gäng där du får träffa två olika danslärare för att få en så stor bredd som möjligt. Du får träna teknik, kroppskontroll och musikalitet. Stort fokus kommer också ligga på känsla och uttryck.

För våra Danslinjer har vi en egen nivåuppdelning. Den hitta du här:Anmälningsinformation – Dansfabriken i Huskvarna

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
Danslinjen Nivå 1 10-12 år, Född 12-14, F
Tors kl. 17.15-18.15 och sön kl. 17.30-18.30 24 ggr. Start 25/1. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Sofie W, Meija.
Född 12-14 F 25/1 Tors kl. 17.15-18.15 och sön kl. 17.30-18.30 24 ggr Junexhuset, Huskvarna Sofie W, Meija Info Plats finns
Jazz

Jazzdans är en scenisk dansform som ständigt influeras av nya trender och uttryck. Stilen har sina rötter från den afroamerikanska traditionen där rörelsekvalitéer som tyngd, isolationer, attacker, skärpa och rytmiskt fotarbete finns som bas. Det finns flera olika förgreningar inom jazzen såsom som lyrisk jazz, showjazz, jazzfunk och streetjazz. Jazzklasserna består av teknikuppvärmning, styrka, stretch och danskombinationer där vi tränar smidighet, styrka, balans, koordination och kondition.Jazzdans ses ofta i musikaler, musikvideos, scenshower och dansföreställningar. Musiken man dansar till kan vara alltifrån trumrytmer, funk, jazz, rock och blues men framför allt popmusik.  

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
Jazzdans 10-12 år, Född 12-14, F
Sön 17.30-18.30 12 ggr. Start 4/2. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Meija.
Född 12-14 F 4/2 Sön 17.30-18.30 12 ggr Junexhuset, Huskvarna Meija Info Endast 3 platser kvar
Barnbalett

I Barnbaletten börjar vi lägga grunderna till den klassiska Baletten. Vi testar de olika grundpositionerna, introducerar Balettens vokabulär och gör enkla steg vid stången, över diagonalen och i center. Lekfullhet, fantasi och kreativitet är en viktig del i Barnbaletten. Vi jobbar med med koordination av armar och ben, kroppsplacering, styrka, balans, styrka, vighet och musikalitet. 

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
Barnbalett 7-8 år, Född 16-17
Sön 16.45-17.30 12 ggr. Start 4/2. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Meija.
Född 16-17 4/2 Sön 16.45-17.30 12 ggr Junexhuset, Huskvarna Meija Info Endast 1 platser kvar
Danslinjen nivå 3

Danslinjen nivå 3 är en fortsättning efter Danslinjen nivå 2(eller likvärdiga förkunskaper).

Vi träffas två gånger(tre lektioner totalt) i veckan och danstilarna är främst Jazzdans, Streetjazz, Contemporary/modern dans och Balett. En av lektionerna är ren koreografiklass.

Denna grupp är för dig med flera års danserfarenhet i en eller flera av dessa dansstilar. Nivå 3 är sista steget på våra danslinjer. Här blir du istället tilldelad en grupp (gul, lila, turkos, orange) som du sedan följer framöver. Nivån höjs med gruppen. 

Du blir en del av ett sammansvetsat gäng där du får träffa tre olika danslärare för att få en så stor bredd som möjligt. Du får träna teknik, kroppskontroll och musikalitet. Stort fokus kommer också ligga på känsla och uttryck. Danslinjerna medverkar (utöver våra egna dansföreställningar) på diverse uppvisningar. Att ha drivet, kunna hålla uppe koncentrationen och ha viljan och orken att dansa tre lektioner i veckan är, förutom förkunskaperna, viktiga egenskaper för att trivas i nivå 3.

Om du är intresserad av att gå Danslinjen nivå 3 gör du en intresseanmälan på vår hemsida. (Öppen anmälan om du tidigare gått Danslinjen nivå 2 minst två terminer.)  När vi har tagit emot din intresseanmälan återkommer vi till dig och meddelar om du fått en plats eller om vi rekommenderar dig att träna mer grunder.  

För våra Danslinjer har vi en egen nivåuppdelning. Du hittar den här:Anmälningsinformation – Dansfabriken i Huskvarna

Ålder Nivå Start Dag & tid Plats Ledare    
Danslinjen Nivå 3 12-17 år Grupp Orange, Född 07-12, M
Tis. 16.00-17.00 samt Tis. 17:05-17:50, Tor: 18.15-19.45 36 ggr. Start 16/1. Junexhuset, Huskvarna.
Ledare Jannicke, Emma, Meija.
Född 07-12 M 16/1 Tis. 16.00-17.00 samt Tis. 17:05-17:50, Tor: 18.15-19.45 36 ggr Junexhuset, Huskvarna Jannicke, Emma, Meija Info Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista